torsdag 24 september 2009

mycket kaffe blir det..

Ja herregud. Kaffe blir det. Mycket kaffe.
En dag i hemtjänsten och man har svid i magen.
Jag borde ju ha kommit ihåg att man bör "planera in" var och när man ska dricka kaffe.
Man kanske t.ex. inte bör dricka kaffe efter maten för att det är gott, utan snällt vänta tills man ska till nästa brukare, för där kommer det garanterat att bjudas på kaffe.
Man känner sig ju lite storbjuden när man tackar nej till både kaffe och kaka, då jag inte kan äta äta kaka p.g.a. min glutenintolerans.
Fast det kanske är tur, jag som egentligen älskar kakor och gósaker.. Det kanske hade blivit väl mycket om jag fick äta som jag ville..

Det var i alla fall en bra dag idag. Skönt att vara tillbaka. Lite som att komma hem igen. Mycket är som det var när jag lämnade stället, men mycket har också förändrats. Men det är absolut med glädje jag kliver tillbaka in i lokalen för Klinte Hemtjänst, och det blir ändå bara bättre med tiden när man lär känna de nya brukarna och kommer in arbetsgruppen igen. Jag gillar det helt enkelt.
Sist jag var i hemtjänsten tyckte jag det var jobbigt att aldrig få kunna lägga den tiden jag ville hos varje brukare, och jag såg fram emot att jobba som personlig assistent där jag tvärtemot kunde få lägga ett helt dygns tid i taget på att engagera mig så mycket jag ville.
Nu när jag jobbat som personlig assistent ett tag, ser jag istället charmen i omväxlingen i jobbet i hemtjänsten. Det ska bli roligt att kunna växla mellan de här jobben, snacka om att få ny inspiration! Att kunna se båda sidor..

Trött blir man ju däremot, och jag började med det näst längsta passet, 7.30-17.
Det blev till att sova en halvtimme efter middagen och nu är det riktigt skönt att känna sig "ledig" på riktigt, och inte bara sysslolös och ha ångest för att man borde ta tag i saker nu när jag ändå går hemma hela dagarna..
Det blir till att börja planera dagarna igen, allt för att få in tvätt och städ och handel och rep och sånglektioner. När man är arbetslös så hinner man ju hur mycket som helst på dagarna..
I morgon är jag ledig och ska åka med T.Warden och svinga lite på ranchen. Sen blir det kanske en maskin tvätt, lite städ och sen får det bli bussen till stan och möta upp Fredrik så att vi kan storhandla.. Det blir bra. Åh, vad det är skönt när det händer saker!

När vi sen kommer hem är det väl dags och göra i ordning för lördagen.
Det är ju Klinte marknad!
Fredrik ska spela match, jag ska jobba för KIK, vi ska baka pizzor inför inflyttningsfesten på kvällen, vi ska fika med människor som kommer hem till oss, och mitt i allt ska vi väl försöka gå en sväng på marknaden..
Men det blir bra, som sagt, jag gillar ju när det händer saker!

Dags att lägga ner..

Puss & Kram

2 kommentarer:

  1. Kaffe är gott det kan man ej få för mycket av!! Sluta med mjölken den är farlig!!!!!!

    Puss

    SvaraRadera
  2. Känns ju skönt att du börjat dricka kaffe igen..gamla emilia is back! love ya

    SvaraRadera